Pudingpor házilag
2014.03.04. 10:55
Láttatok már az áruház hűtőpultja előtt tanácstalanul lézengő szülőt, aki szinte neurotikusan toporog, mint egy épp köpni készülő láma? Én többet is.
Nézelődik, olvasgatja a termékek dobozkáit, melyik felel meg az épp aktuális gyerkőctáplálási trendnek....elég menő-e a cucc (mert a gyerek a fejére keni ha nem azt veszi meg amit a reklámban látott)
A dörzsöltebb anyukák berobognak a pudingsorra, bedobnak 3-4 féle ízű pudingport a kosárba a 1,5 %-os tej mellé, és 10 perc alatt összedobják otthon a "műremeket".
Egy átlag pudingpor 100 Forintos árából szerintetek mennyi marad a gyártó, és a kereskedő zsebében ha az csak kukoricakeményítőt, színezéket és aromát tartalmaz?
Ha veszed a fáradságot, és otthon az alap összetevőkből állítod össze ezt az egyszerű desszertet ez a pénz a tiéd marad....és az sem elhanyagolható, hogy nem eszik a csemete aromát és színezéket.
HÁZI CSOKIPUDING
-fél liter házi tej (200 Forint literje....nem drágább mint a bolti, tejnek nevezett szörnyűségek)
-40 g kukoricakeményítő
-3 evőkanál kakaópor
-3 kanál cukor
-csipet só
-1 tk. vaj
Keverd össze a száraz hozzávalókat: a keményítőt, a kakaóport, a cukrot és a sót. A fél liter tejből önts hozzá kb. 2 decilitert, és keverd el csomómentesre. A maradék tejet tedd fel melegedni, ha már langyos tedd hozzá a vajat.
Forrás előtt öntsd bele az összekevert pudingot, és állandóan kevergetve sűrűsödésig főzd.
A tej-keményítő arány megtartásával ízesíthetsz bármivel (vanília, összeturmixolt eper, málna)
Gazdaságosabb, és tudod mit eszel.....szerintem igazán megér egy kis "fáradtságot".
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.