Májkrém házilag...hogy tudd mit is eszel.
2014.03.17. 16:37
A családom minden tagja nagy májkrém rajongó. Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de a boltban kapható ezerféle májkrém közül eddig nem találtam olyat ami ízre is megfelel, 50%-nál több májat tartalmaz, és nincs tele stabilizátorokkal, ízfokozókkal, meg ki tudja még milyen laborban készült förmedvénnyel. Az sem utolsó szempont, hogy kb 60-70 dkg májast meg tudsz csinálni 4-500 Forintból, ami színvonalban magasan veri a legmagasabb árkategóriás bolti készítményeket.
Ezen okokból kifolyólag felfújtam magam, és nekiveselkedtem itthon a májkrémkészítésnek.
Ne hidd, hogy pepecs munka, nagyon hamar elkészíthető, finom, és legalább tudod, hogy mit is kensz a kenyeredre.
Íme itt a recept:
MÁJKRÉM HÁZILAG
Hozzávalók:
-fél kg csirkemáj
-2 fej vöröshagyma
-2-3 gerezd fokhagyma
-só, bors
-majoranna, snidling, pirospaprika ízlés szerint
-egy pici liszt vagy étkezési keményító (csak ha szükséges az állaga miatt)
A 2 fej vöröshagymát kockázd fel, és egy kevés olajon pirítsd meg. Add hozzá az összetört fokhagymát, és a feldarabolt májat. Önts hozzá 1 deci vizet, és gyakran kevergetve főzd puhára. Add hozzá a sót és a fűszereket ízlés szerint, majd miután még egy percig főzöd vedd le a lángról és turmixold össze botmixerrel. Előfordulhat, hogy hígabb lesz a kelleténél, ez esetben keverj bele fél evőkanál lisztet, vagy keményítőt, turmixolj egyet rajta, majd tedd vissza a tűzhelyre, és állandóan kevergetve sűrítsd be a megfelelő állag eléréséig.
Ha a mennyiségre gyúrsz (bár így is sok lesz belőle), akkor még langyos állapotában keverhetsz bele vajat, és apróra vágott főtt tojást.
A kész májkrémet tedd zárható edénybe és hűtsd ki. Azonnal is fogyasztható, de 1 nap pihenés után érnek igazán össze az ízek. A fűszerezésnél bátran kísérletezz ízlésednek megfelelően, nekünk ez a recept jött be a leginkább.
Ha kipróbálod garantálom, hogy a közelébe sem mész többet a bolti májkrémeknek.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.