A családom minden tagja nagy májkrém rajongó. Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de a boltban kapható ezerféle májkrém közül eddig nem találtam olyat ami ízre is megfelel, 50%-nál több májat tartalmaz, és nincs tele stabilizátorokkal, ízfokozókkal, meg ki tudja még milyen laborban készült förmedvénnyel. Az sem utolsó szempont, hogy kb 60-70 dkg májast meg tudsz csinálni 4-500 Forintból, ami színvonalban magasan veri a legmagasabb árkategóriás bolti készítményeket.

Ezen okokból kifolyólag felfújtam magam, és nekiveselkedtem itthon a májkrémkészítésnek.

Ne hidd, hogy pepecs munka, nagyon hamar elkészíthető, finom, és legalább tudod, hogy mit is kensz a kenyeredre.

Íme itt a recept:

chicken_liver_pate.jpg

MÁJKRÉM HÁZILAG

Hozzávalók:

-fél kg csirkemáj

-2 fej vöröshagyma

-2-3 gerezd fokhagyma

-só, bors

-majoranna, snidling, pirospaprika ízlés szerint

-egy pici liszt vagy étkezési keményító (csak ha szükséges az állaga miatt)

 

A 2 fej vöröshagymát kockázd fel, és egy kevés olajon pirítsd meg. Add hozzá az összetört fokhagymát, és a feldarabolt májat. Önts hozzá 1 deci vizet, és gyakran kevergetve főzd puhára. Add hozzá a sót és a fűszereket ízlés szerint, majd miután még egy percig főzöd vedd le a lángról és turmixold össze botmixerrel. Előfordulhat, hogy hígabb lesz a kelleténél, ez esetben keverj bele fél evőkanál lisztet, vagy keményítőt, turmixolj egyet rajta, majd tedd vissza a tűzhelyre, és állandóan kevergetve sűrítsd be a megfelelő állag eléréséig.

Ha a mennyiségre gyúrsz (bár így is sok lesz belőle), akkor még langyos állapotában keverhetsz bele vajat, és apróra vágott főtt tojást.

A kész májkrémet tedd zárható edénybe és hűtsd ki. Azonnal is fogyasztható, de 1 nap pihenés után érnek igazán össze az ízek. A fűszerezésnél bátran kísérletezz ízlésednek megfelelően, nekünk ez a recept jött be a leginkább.

Ha kipróbálod garantálom, hogy a közelébe sem mész többet a bolti májkrémeknek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mazsolacake.blog.hu/api/trackback/id/tr905866314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása